Att trycka på send-knappen

Att skicka iväg manuset till slut, är något man måste göra. Oavsett om det handlar om att göra det till sin lektör eller redaktör om man redan har ett förlag, eller att skicka det till en testläsare eller till det där förlaget man hoppas vill ge ut verket.1891139_805978772762338_1715427802_n

Att släppa taget ett tag

Det är svårt att släppa taget. Varför då? För att det så klart alltid går att arbeta vidare, göra lite till, slipa lite till, tänka och stryka och skriva om och om … men någonstans slutar det att bli produktivt och det är dags att släppa just taget.

Inget är perfekt

Inte ens en roman är perfekt även om det så klart finns böcker som är rent magiska. Och alla kan inte älska det du skriver. Att försöka tillfredsställa alla är att skjuta sig i foten. Gör din grej, visa din passion, skriv det du själv skulle vilja läsa. Låter lätt som en plätt men är det inte.

Mitt femte tryckapåskickaknappen

Det är faktiskt helt otroligt, att jag klämt ur mig fem romaner. Varje gång jag kommit igenom hela processen är det samma visa, man säger aldrig mer, detta kommer jag inte att orka igen och hur i all världen ska jag få en ny idé som blir tillräckligt bra? Aldrig. Men sen sitter man där igen och funderar. Det här kanske skulle kunna vara nåt?

Min nästa thriller

Kommer att handla om våra ungas liv och utsatthet på nätet. Inga lättflyktiga grejer här inte. Men ni som följer mig vet redan att jag inte väjer för det som är tungt, det som behöver lyftas, att jag brinner för de utsatta, de som befinner sig i underläge. Och för deras revansch.

Jag fortsätter envist att skriva om sektionen som utreder grova brott i Göteborg, utredarna, deras liv, gåtorna de möter, kriminaliteten i och kring Göteborg. Och ni kommer att känna igen flera av dem som vanligt. Fast i den här har jag låtit Erika och Per ta semester. De behövde det.

Arbetsnamn Lilla dockan

Vilken titel den får visar sig. Lilla dockan är arbetstiteln. Utgivning är tänkt till hösten och kring mässan. Det blir inbundet och så småningom pocket även av den och så klart ebok och ljud. Och min förra Monster kommer snart som pocket den med. Den skulle ha kommit innan sommaren med lite praktiska saker gör att den dröjer en aning.

Vad ska jag göra nu då?

Det har varit en intensiv period, minst sagt. Den hårdaste deadline jag haft. Ett experiment. Nu hoppas jag att de som börjat läsa råmanuset, för än är det bara rått, inte ska bli allt för besvikna eller i värsta fall säga att det får gå raka vägen till destrueringen och jag får börja om från början. Håll tummarna 🙂

Så nu är det bara att försöka fylla sina timmar med något annat än att blåskriva igen … Gå till gymmet kanske? Ut? Träffa folk? Jag har lite att ta igen.

Ingrid