En höst av utmaningar …

Bloggen har fått stryka på foten ett tag. Ibland måste man prioritera för att helt enkelt inte brinna upp. Dagarna har svindlat förbi och det känns som om jag tillbringat hälften av min vakna tid på bussar, tåg och flyg.

Nya thrillern MonsterIngridElfberg_Monster_hela_vs01.indd

I september släpptes min nya thriller Monster som handlar om hämnd, hat, gamla oförätter, passion och livslång kärlek men också om mobbing och det gap som ofta finns mellan vuxenvärlden och barnvärlden. I den återvänder jag tillsammans med min karaktär Erika till vår gemensamma hemstad Östersund och olika händelser där och i Göteborg knyts ihop.

Blev du nyfiken kan du läsa mer här. Där finns också ett smakprov. Och jo då, den finns på Storytel den med.

http://ingridelfberg.se/monster/

Bokmässan

Den stora boksmällan där jag tillbringade fyra dagar på dom hårda stålgolven, i hettan och bullret. men också vid signeringsbordet och på scener. Med härliga läsare, bokbloggare, kollegor och nya möten där hunden Arthur var en av dom coolaste. Vi hängde lite en lunch … Och där Stenmark hade den längsta signeringskö jag sett. Efter mässan är man mör i en vecka.

Författaraftnar och föreläsningar

Det blev en liten turné till hemstaden Östersund med besök i P4 Jämtlands studio, författarafton på biblioteket och besök i bägge bokhandlar. Och en föreläsning för ett åttiotal 8-kladdare på Parkskolan som tvingats dit för att lyssna på en typ författare som skulle snacka nåt om böcker och att skriva.10733510_884529178245530_7054264519328148941_o

Det var nog en av dom mest utmanande föreläsningar jag förberett och genomfört. Ingen av dom hade bett att få komma, dom flesta ogillade att skriva och publiken sträckte sig mellan killarna som pillade på mobilerna och gjorde fula miner till tjejerna som satt som tända ljus och efteråt kom fram för att prata om SITT skrivande. En utmaning som sagt.

Bokens dag och kundklubbar

Det har också trillat in ganska många inbjudningar, under denna höst, till författaraftnar hos bokhandlare, kundklubbsaftnar och Bokens dag som verkar bli en allt större folkrörelse ute i landet och där Vänersborg, dit jag blev inbjuden tillsammans med några riktiga veteraner, har hållit på i hela femton år och blivit ett populärt och återkommande event.

Det var en nervös ära att stå på den vackra scenen tillsammans med Maria Gustavsdotter,
Carin Hjulström, Malin Lind-Lagerlöf och Viveca Lärn. Jag kände mig verkligen som kollegan från landet 😉 Artikel nedan ifall du vill läsa mer.

https://www.ttela.se/kultur/boken-stod-i-centrum-1.3911549

Flytt och Skrivarakademi

Hösten har också innehållit slutrenovering av lyan på Tredje lång inför försäljningen och flytten till lilla Ulricehamn. Ett bohag uppdelat på två ställen och ett evigt flackande fram och åter. Det som känns som miljoner timmar på framför allt stege eller ömmande knän på ett golv. Och så den sista terminen på Skrivarakademin. Vi får se vem som tar upp stafettpinnen efter mig på Deckarkursen.

Å så livet …

Och mitt i allt en begravning i Härjedalen. Ännu en gång satt jag på ett plan till Östersund men nu för att följa ännu en av mina släktingar till fjällkyrkogården i Bruksvallarna. Vackert och oerhört sorgligt.

Nu längtar jag efter lite mera lugn, efter att få skriva igen … på riktigt. Bok fem. Om nu inte min förläggare kräks på min bokidé förstås.

Fast innan året är slut blir det några fler framträdanden. Ett som hemlig gäst, sedan på Mariaplan och Ulricehamns bokhandlar. Kika i min kalender ifall du vill komma förbi.

http://ingridelfberg.se/kalendarium/

Ingrid