Om mig

Jag föddes i Östersund och växte upp i Lugnvik strax norr om stadskärnan. Rötterna finns i Jämtland och Härjedalen. Jag har sedan bott i Göteborg i hela trettio år, dom flesta i Linnéstaden och dom sista på Tredje Långgatan, i ett av dom kvarter som utnämnts av New York Times till Göteborgs själ, en av dom berömda Långgatorna.

Men under hösten 2016 flyttade jag bopålarna till, för mig, helt okända jaktmarker, en bit utanför Göteborg, till Sjuhäradsbygden och lilla Ulricehamn. En liten stad som på många sätt liknar min hemstad Östersund med den stora sjöytan, dom brant lutande gatorna, blandningen mellan byggnadsstilar och så klart skidbacken. Ett språng ut i det okända …

Ingrid på Älvstranden

Ingrid på Älvstranden

Jag är numera den något udda kombinationen av fullfjädrad stadsråtta som älskar pulsen, kulturmöten, att träffa vänner och njuta av allt som en storstad erbjuder – och naturmupp med ett ständigt sug efter folktomma vidder, tystnad, kyla, strömmande vatten och knastret av skidor ovanpå snö.

Mitt yrkesliv handlar mycket om skrivande, om innehållet i olika IT-plattformar, lektörstjänster och redaktörstjänster. Kort och gott en IT-mupp sedan sent nittiotal med både design och det skrivna ordet som strängar på lyran. Jag har också undervisat på Skrivarakademien i Göteborg under flera år men kommer att ta paus i och med min flytt. Kanske blir det kurser i annan form, vem vet.

Jag är en stolt geek med litteratur, skrivande, film – gärna sci-fi, dramaturgi, kultur av alla de slag, matlagning, socialt umgänge och sociala media som främsta passioner. Och stolt mor till två fantastiska söner!

Mitt skrivande

Jag har faktiskt ingen aning om när jag själv började skriva. Jag vet däremot exakt när jag började teckna och göra små berättelser i bildform. Min mor samlade mina teckningar och daterade dom. Jag var fyra år då jag första gången tecknade av något jag sett på TV eller upplevt själv. Och med ritandet berättade en historia.

Jag är bokstavligen uppväxt med berättande. Min far och farbror, släktingar och vänner, fyllde min uppväxt med livfulla skrönor i det stora köket i Härjedalen, i min fars barndomshem som numera är en av mina tillflyktsorter. Den ena mera fantasifull och dramatisk än den andra. Där sättet att berätta och dramatisera och så klart ljuga lite lagom, belönades med lyssnarnas skratt och igenkännande uppskattning. Någonstans där växte min fascination för hur man berättar en historia …

Utmärkelser

Mitt skrivande tog fastare form av inspirerande skrivarkurser på den skånska slätten på Fridhems folkhögskola och ett par litterära utmärkelser som första priset i Ballografs novelltävling för novellen Stormen 2004 där temat det året var Kalla kårar och min idol Håkan Nesser satt i juryn.  Sedan ett tredje pris i ABFs kulturtidning Fönstrets novelltävling 2003. En inspiration och uppmuntran som gjorde att jag vågade satsa mer av min tid på skrivandet.