I den här korta lektionen ska jag ge lite inblick i två andra typer av redigeringslägen i Scrivener som kan vara intressanta i olika situationer.

Scrivenings mode och Full screen mode

I Scrivenings mode, som är en liten specialare i Scrivener, får du ett redigeringsläge där du ser dina kapitel/scener som en lista med linjer emellan. Du har alltså överblick precis som i Outlinern men med skillnaden att du kan redigera rakt in i dina kapitel från den här vyn.

Skärmdump 2014-11-07 12.30.46

För att få upp den här vyn går du till View i menyraden, väljer Scrivenings i listan.

Känner du däremot att du vill ha så lite störande saker som möjligt när du drabbats av ett skrivarflow så finns den behagliga Full screen mode där allt runtom försvinner och det är bara du och din text. Det finns två lägen att välja mellan, ett utan bakgrund och ett med. Och du vill så klart ha din egna vackra bild som bakgrund.

Långt ner i listan under View hittar du Full screen. Öppna Full screen backdrop och Choose och ladda upp en av dina bilder. När du sen väljer Full screen mode så ligger din fina bild som bakgrund.

Skärmdump 2014-11-07 12.34.59

 

På min skärmdump ligger jag kvar i Scrivenings mode men du kan självklart ha ditt normala redigeringsläge här med din text i ett långt flöde. Observera också att du bara kan få upp Scrivenings mode om du står på Draft, alltså den högsta nivån, så att du får med alla dina kapitel i vyn.

Njutbart skrivande på er!

Ingrid