Miljöerna i en bok är viktiga. Dom sätter stämning, inramning, tid och förutsättningar för historian som ska berättas. Nutid eller dåtid, vinter eller sommar, klimat och landskap, stad eller land.

Göteborg med utflykter

Jag har valt att skriva mina historier utifrån den stad som jag bott längst i, nämligen Göteborg. En stad som jag kan ganska väl vid det här laget och där jag kan röra mig i min fantasi på ett bekvämt sätt.

12970905_10153738602007982_5945121199971461881_o

Tidig vår i fantastiska Konstepidemin

En medelstor stad med allt det goda, det nära, moderna, hippa och alldeles underbart mysiga. Men där baksidan blir allt svartare med en ökande och allt grövre kriminalitet, ett allt större avstånd mellan politiker och ledande i staden och dess medborgare och all den osäkerhet som präglar vår samtid.

Göteborg räcker långt men utan utflykter till andra städer eller landskap eller till och med andra länder, skulle det bli lite enahanda 🙂 Så jag gör även utflykter till andra delar av Sverige så klart men också ibland till andra länder …

Litterära vandringar

Här under miljöer kommer jag att samla litterära vandringar, som ni som är intresserade av att besöka dom miljöer som jag skriver om, kan promenera mellan och uppleva på egen hand. Jag kommer att lägga till platser och promenader allt eftersom, när tid och lust ges 😉

Mina smultronställen

Staden jag bott drygt trettio år i, jo det är sant, har mycket att erbjuda den som är nyfiken, som vill se udda saker, spännande saker men också fika gott, äta gott, köpa något spännande och se något som man kanske inte väntade sig just där. Så för er som vill hitta lite nya eller gamla godbitar kommer jag snart att samla mina bästa tips här under Smultronställen. Återkommer snart.

Ingrid