Monster

Den är nog den råaste och mest nerviga och hudlösa historia jag skrivit. Jag var en av alla dom där ungarna som gick till skolan med en klump i magen. Jag råkade sällan ut för något riktigt illa men hoten om stryk och glåporden och rädslan räckte mer än väl.

IngridElfberg_Monster_hela_vs01.indd

Monster

Monster handlar om små och stora monster, om en vuxenvärld som väljer att blunda för det hemska som finns mitt framför, som värnar rykte och yta mer än barnen, om hämnd och passion och vad du kan bli om ingen ser dig, inte ens den som du älskar mer än någon annan.

Ni får träffa Erika igen, som åker hem till sin barndoms Östersund, gravid efter den våldtäkt som hennes man utsatt henne för, men som hon inte berättat om för någon. Där dras hon snart in i en lokal utredning kring det som ser ut att vara ett makabert självmord där en välkänd politiker hittas hängd på en gammal avrättningsplats. När sedan ännu en man, som gått i samma skolklass under barndomen, hittas på en offerplats i Göteborg börjar man ana ett samband.

Snart blir Erikas äldste bror misstänkt och hon blir besatt av att hitta sanningen. Finns det något samband mellan offren? Kommer det att bli fler offer? Spåren leder Erika på en kattochråttalek mot en undflyende fiende med en fruktansvärd plan …

Vill du läsa ett utdrag ur boken klickar du här.