Monster

Monster kom 2016 och handlar om mobbing, om när vuxenvärlden väljer att vända ryggen till och inte se det som är jobbigt och obehagligt, när bilden utåt blir viktigare än det som sker på insidan, om alla barn som går till skolan med en tung klump i magen …

Thrillern Monster

Vi återser Erika som är sjukskriven och åker hem till Jämtland och Östersund. Hon är gravid efter den våldtäkt som hennes man utsatte henne för men det är inget hon berättat för någon. Snart blir hon indragen i en lokal utredning kring en känd politiker som hittats död på en gammal avrättningsplats. Han var klasskamrat med hennes äldste bror Stefan.

När ytterligare en man hittas död på en offerplats i Göteborg börjar man ana ett samband. Vad har dom för koppling? Kommer det att bli fler offer? Varför har dom hittats på platser med starka kopplingar till forntiden?

Min thriller handlar om både stora och små monster, om mobbing och övergrepp, om vuxenvärldens ovilja att se det som är brutalt och fel, om barns utsatthet i de vuxnas värld, om vem man kan bli när ingen ser dig, inte ens den som du älskar mer än någon annan.

Snart blir Erikas äldste bror misstänkt och hon blir besatt av att hitta sanningen.

Vill du läsa ett utdrag ur boken klickar du här.