Så … vad ska nästa thriller handla om?

Eller, vad ska jag göra nu då?

Det stora efterprestationentomrummet3720

Alla som sätter starka mål, som kämpar mot något eller för något, som skapar, tävlar, arbetar kreativt känner nog igen sig i det. Att när målet är nått, när boken är skriven, när rekordet är satt, när drömmen gått i uppfyllelse, då skapas ett tomt rum, ett hål.

Inte av besvikelse eller rastlöshet eller något annat fånigt utan för att så mycket kraft gått åt, så mycket fokus, så mycket ansträngning, ofta med ett datum, en deadline som ska nås. Och när väl allt är klart, manuset skickat, man har tryckt på knappen, då när man borde andas ut och vila och dricka bubblor och åka skidor och knata i berg och ligga på en strand, det är då man känner sig – bara tom.

Vad ska jag göra nu då?

När du suttit timma ut och timma in och kämpat, från morgon tills du stupar, är du så klart trött. Men det blir också ett tomrum när inte dygnets alla timmar handlar om samma sak, att nå målet. Du är trött mentalt och fysiskt, har ont lite varstans och har kanske inte skött varken kosten eller träningen så där jättebra ett tag. Du är sliten.

Så börjar det klia och gnistra och spraka igen …

Fråga mig inte hur. Men efter en vecka, kanske bara några dagar, så börjar det ploppa upp små tankar, små embryon. Tänk om jag skulle göra så här? Tänk om jag skulle introducera en ny karaktär som …? Tänk om jag …

Trots att jag inte nått den stora framgången, inte tjänat miljoners kanoners och inte får vara med på Crimetime det här året heller, för att det är så förbenat dyrt, så kan jag inte låta bli att tänka att nästa, den ska minsann bli nåt i hästväg det.

Så mina vänner, vad ska nästa thriller handla om?

Ni har rösten, möjligheten. Säg vad ni vill ha i nästa skröna? Vad ska teamet på Grova brott ägna sig åt nästa gång? Vilken eller vilka karaktärer ska få lösa gåtan? Eller är det en ny karaktär som ska få kliva in på scenen och göra jobbet i Grova brott sektionen ännu mera rafflande?

Jag lovar att lyssna och den idé som är vassast och som kanske kanske kan bli nästa thrillers galge, den personen lovar jag att belöna. Hur vet jag inte riktigt än. Men ett löfte är ett löfte. Om ni håller er del.

Hit me!

Ingrid