Lektör och författarcoach

Jag har varit lektör i Storydoktors under ett antal år. Jag och mina mycket rutinerade och erfarna kollegor Johanna Wistrand och Lennart Guldbrandsson fokuserar på den dramaturgiska uppbyggnaden av ditt manus och på dess karaktärsutveckling. Det innebär att vi inte petar i meningar eller ord utan ger stöd och goda råd kring helheten i ditt manus, hur du kan förbättra dina plotlines och slipa ditt manus så att det kommer närmare en utgivning.

Jag läser i första hand spänningsmanus, fantasy och sci-fi men tar mig också gärna an helt vanliga romaner och också gärna barn- och ungdomsböcker med spänningstema.

Vi har med tiden och erfarenheten sett att det nästan alltid är just strukturen och hur man får ihop sin berättelse som är där de allra flesta möter motstånd och kör fast. Och till och med ger upp.

Vi har många nöjda kunder genom åren och flera som blivit utgivna. Kika gärna på våra referenser på Storydoktors hemsida. De tål att titta på 🙂

Utlåtanden

 

Skribenten och storytellern

– jag frilansar också som skribent för små eller större företag med det där som annars bara skjuts upp och inte blir av, fast det borde.

Att fylla nyhetsbrevet, pressreleasenbloggen, eventet, innehåll till den nya webben men även innehåll och dialog i era sociala media. På fasta tider eller som projekt. Så skjut inte upp till imorgon det som borde ha gjorts igår. Låt mig kapa din stress och fixa det där du aldrig tycks hinna med. Så att du kan ägna dig åt din kärnverksamhet.

Kontakta mig gärna på LinkedIn eller min mejl som är ingrid@ingridelfberg.se

 

Föreläsningar

Jag föreläser gärna. Jag har nämligen insett att jag tycker om att stå på scenen och få dela med mig av det jag kan och mina erfarenheter. Jag föreläser i första hand för vuxna men tar mig också gärna an unga som är intresserade.

Jag håller två varianter av föreläsningar:

  • En kortare om 20 minuter som till formen liknar ett TED-talk.
  • En längre om 45 minuter där man kan spränga in en handfull diskussioner kring korta frågeställningar i publiken. Alternativt fördjupa ämnet och ta en längre diskussion efteråt.

I första hand föreläser jag om följande ämnen:

  • Storytelling och dramaturgi i din berättelse. Du har en idé men den vill inte riktigt falla på plats. Hur gör jag? Hur fångar man sin läsare eller tittare? Hur får man ihop sin historia? Vad är dramaturgi för något och hur kan det hjälpa dig att komma till punkt på ditt manus.
  • Storytelling i marknadsföring och hur man vinner kriget om läsare och följare därute. Hur den digitala revolutionen förändrat spelplanen för marknadsföring och hur man når ut med sitt varumärke? Finns det sätt att vinna kriget om följarna?
  • Dramaturgi. Finns det tekniker för hur man berättar en historia? Och hur kan kunskap om hur man berättar en historia hjälpa mig att skriva en roman, ett drama, ett filmmanus eller en teveserie? Jag går igenom grunderna men också effektiva och handgripliga tekniker för att bygga en rafflande historia.
  • Hur skriver jag en bok? Hur kommer jag igång? Hur hittar jag tid att skriva? Hur hittar jag min bästa idé och hur gör jag för att slipa den till en juvel? Hur ser processen ut och hur hittar jag ett förlag? Vad händer sen?
  • Hur man kan arbeta effektivt med sin research som författare. Hur ska jag tänka? Vågar jag fråga? Vilka hjälper mig? Och vilka är fallgroparna?
  • Hur skrivarverktyget Scrivener fungerar och hur du som författare till fakta eller fiktion kan arbeta med verktyget och släppa taget om många frustrationer i andra ordbehandlingsverktyg. (Nej, jag är inte sponsrad ;-))

Workshops

För er som vill fördjupa er mer håller jag gärna workshops alternativt kurser kring skrivprocessen, storytelling och i arbetsverktyget Scrivener. Kontakta mig på mejladressen ingrid@ingridelfberg.se så kan vi prata oss fram till ett upplägg som passar just dig.

Skrivarkurser

Jag har inte längre några fasta skrivarkurser på Skrivarakademin men arrangerar gärna kortare eller längre såna i en lokal eller på en plats som inspirerar. Temat kan vara allt från romanskrivande och hur man skriver spänning till mera specialskuret som att fokusera helt på vad dramaturgi i berättande är och hur det fungerar. Har du eller ni lust att arrangera en sån kurs är det bara att höra av sig till mig, så resonerar vi oss fram till en lösning som passar dig och de du tror vill komma och arbeta med sina skrivardrömmar.

Bokning

Skriv gärna till mig på min mejladress som är ingrid@ingridelfberg.se så hittar vi en lösning som passar tillfället. Är du på bibliotek eller bokhandel går det också bra att boka mig via Författarcentrum som du hittar i sidfoten längst ner eller under kontakt här på hemsidan.