Unputdownable grip-lit. Min nya genre

Eller kanske Chiller-thriller? Eller spine-tingeling-terrifying-lit?

Allt jag vet är att jag i alla fall inte skriver någon feelgood. På olika tillställningar brukar jag faktiskt presentera mitt skrivande som Feelbad. Mest på skoj så klart. För vem vill må dåligt?

Monster

Monster

En riktig bladvändare

Svenskan låter alltid lite mindre suggestiv och dramatisk när det kommer till genre men visst, bladvändare, omöjlig att lägga ifrån sig, intrikat intrig, mångbottnad … ja ni fattar. Sen har vi så klart årets deckare, årets spänningsroman och höstens vassaste thriller. Allt för att vi ska nappa på en blurb eller den där eviga förhatliga baksidestexten.

Baksidestexten – helvetets förgård

Ja, ni har gissat rätt. Jag sitter och svettas och skruvar mig på stolen inför det sista liret med baksidestexten till min kommande thriller Monster.

Den är alltid alltid för lång och avslöjar för mycket. Men lika ofta är den för kort och ger inte tillräckligt med hintar. För det mesta är den urvattnad och liknar alla andra och mumlar något om att polisutredningen går i stå men att den tappre polisen ensam får upp ett spår som leder hen till det förflutna och mycket snart kommer det ifatt och hotar hens egen existens och gärna också familj.

Såld till 24 länder

Sen kan man ju alltid frossa i gamla försäljningssiffror, ifall man har några 😉 Lockelsen i att andra köpt är stor. Oavsett ifall det är reella siffror eller en slags illusion om försäljning så smäller det alltid högt att boken sålt, helst av allt utomlands så klart. Då måste den ju vara bra? Eller?

Monster är bra …

säger min förläggare och min redaktör och min faktaläsare. Och jag är superglad så långt. Sen får vi se vad ni tycker om en dryg månad. Till dess sliter jag på och försöker lyfta den förhatliga lilla textmassan som kallas baksidestext och som är dom där ynkliga raderna som ska få dig att behålla greppet om boken när du väl lyft den ur hyllan och gå dom där avgörande stegen bort till kassan.

När jag till slut klarar att släppa den ska jag funderar på vad nästa thriller ska handla om och heta … jag har en del idéer.

Ingrid 🙂