Lilla dockan – Sektionen

Under min research för min thriller Den du borde frukta stötte jag på en hel del obehagligheter under mitt grävande på nätet. I den historien är det vuxna som råkar illa ut, som stöter på bedragare och människor med onda avsikter, men jag fick även korn på hur mötet mellan de unga och predatorerna kunde se ut.

Lilla dockan

Lilla dockan

Det som var mest obehagligt var den kyla som förövarna hade för sina offer och hur de ungas aningslöshet, deras utåtagerande och ofta sexualiserade och gränslösa förhållningssätt till livet på nätet gjorde dem till perfekta byten.

Min nya thriller Lilla dockan handlar om Jennifer som nyss fyllt fjorton och som, precis som vi alla, söker bekräftelse och vänskap och tror sig ha hittat just det i Emil. Men han är inte alls den har utger sig för att vara.

Och allt startar med att den kända vloggerskan BellaDonna sänder live en kväll från Champagnepoolen på Gothia Towers i Göteborg och berättar för sina följare att hon inte längre orkar, att hon pressats av någon som vill henne illa, att någon hotar henne, säger farväl och sedan klättrar över räcket på poolen och faller till sin död tjugo våningar ner.

Ni får återigen möta några ur gruppen på polishuset i Göteborg som arbetar med grova brott, Sektionen. Ni får möta Torbjörn, Stojan, Erik, Aleks, Jacob och deras nya stjärna Jessie.

Den finns som ljudboksserie under titeln Sektionen på Storytel. Och som inbunden och pocket på nätbokhandlarna, Adlibris, Bokus, Cdon mfl. Pocketen finns också hos Akademibokhandeln.

Vill du läsa ett utdrag ur Lilla dockan klickar du här.